Lúpež vo Večierke v Prešove

24.10.2009 Prešov

V piatok 23.10.2009 o 21.26 hod. oznámila prešovským policajtom na 158 štyridsaťdeväťročná majiteľka predajne potravín \"Večierka“ v Prešove na ulici Radlinského lúpežné prepadnutie.
Dvaja neznámi muži, pod hrozbou použitia strelných zbraní po vstupe do predajne a pokriku \"To je prepad! \" fyzicky napadli ju a jej štyridsaťosem ročného manžela. (Majitelia pochádzajú z Košíc. )
Jeden z páchateľov ženu udrel, hodil na zem, lepiacou páskou jej zlepil ruky a keď ho prosila, aby ju nebil, tak jej povedal aby bola ticho, lebo ju zabije a priložil jej zbraň k hlave. Druhý z páchateľov pažbou strelnej zbrane opakovane udieral do hlavy manžela poškodenej, čomu sa ten rukami bránil dokiaľ sa nezošmykol zo stoličky na zem, kde ho potom útočník opakovane kopal a udieral stoličkou a na obidvoch kričal, kde majú peniaze. Páchatelia z priestorov predajne ukradli zatiaľ presne nezistený počet cigariet, alkoholu, cukroviniek rôznych značiek, z pokladne doposiaľ neznámu výšku hotovosti a 2 mobilné telefóny v hodnote v 663,88 Eur. Útočníci fyzickým napadnutím žene spôsobili zranenia s dobou liečenia okolo 14 dní a mužovi spôsobili zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Celková škoda pre majiteľov predajne ešte nie je vyčíslená. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže formou spolupáchateľstva.
 

Vyberte región